כל המידע על אוכל סיני

כל המידע על אוכל סיני
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

אוכל סיני הוא חלק גדול מהתרבות הסינית, הכוללת אפילו מטבחים שמקורם באזורים השונים של סין
ומסינים מעבר לים שהיגרו לאזורים אחרים בעולם. המילה "סיני" עצמה לא אומרת רק "אוכל סיני".
למעשה, המזון הסיני משתנה בהתאם לאזורים שבהם מתגוררים הסינים.
לכן ישנם מספר סוגים של מזונות סיניים בהתאם לאזורים השונים שבהם הסינים חיים. במאמר זה, נתמקד בכמה סוגים נפוצים של מזון סיני.

מחפשים מידע ומתכוני אוכל סיני?

אוכל סיני סצ'ואן הוא אחד המטבחים הסיניים הנפוצים ביותר בעולם.
זה נחשב סוג של מטבח המשלב
סגנונות בישול סיניים שונים. המרכיבים הסיניים המשמשים בבישול סצ'ואן כוללים
שעועית, פירות ים, תירס, פולי סויה, קמח תירס, פירות וירקות שונים, בשר ודגים.
אוכל סצ'ואן מאופיין בטעמיו החמוצים והמתוקים, בסגנונות הבישול הייחודיים שלו ובשימוש ברכיבי בישול מורכבים.

המנות הפופולריות של האכול הסיני

אחת המנות הפופולריות של אוכל סיני היא העוף עם ברוקולי. סגנון Szechwan
של בישול מנה זו משתמשת בצל, שום, זנגביל בצל ירוק יחד עם עוף לתת את המנה טעם מתוק.
בדרך כלל, מנה זו מוגשת בשעות אחר הצהריים המאוחרות כאשר אנשים רוצים שיהיה משהו קל כדי להשביע את התיאבון שלהם.

פטריות סיניות מבושלות לעתים קרובות עם אורז. בבישול סיני, הם לעתים קרובות מוקפצים או מבושלים במרקים.
פטריות סיניות ניתן לאכול טרי או מוכן כמו מרק. יש סינים שאוהבים לאכול פטריות
אלה בעוד כמה אינם מודעים היתרונות הבריאותיים שלהם. כמה אנשים סינים שאינם
סובלניים ללקטוז גם אוהבים לאכול פטריות סיניות כי מוצרי חלב כמו חלב וגבינה משמשים לעתים קרובות בהכנת פטריות אלה.

כל המידע על אוכל סיני

איך מוגש האוכל

קונגי סיני הוא מצרך עיקרי של אוכל סיני המוגש כקערת אטריות או כתוספת. זה עשוי תערובת
של שני סוגים שונים של ירקות, אשר ידועים בשם tilia. טיליה הם העלים הירוקים
של ירק ברזל יצוק אשר נפוץ מאוד בסין ובחלקים אחרים של אסיה. קונגי סיני
נחשב לאחת המנות הבריאות ביותר משום שהוא מספק כמות גבוהה של סיבים,
ברזל, ויטמינים A ו- C, כמו גם חומצה פולית. אלה הם רק כמה חומרים מזינים שניתן להפיק מאכילת קונגי מבושל.

בנוסף, האוכל הסיני כולל סוגים שונים של מנות מוקפצות. הנפוצה ביותר בקרב אלה
היא ביצת הברווז המטוגן. מנה זו מוגשת בדרך כלל בזמן ארוחת הצהריים.
שלא כמו מנות מוקפצות אחרות, ביצת הברווז מקבלת ביצה שלמה בקליפתה,
כך שכאשר היא מבושלת, החלמון נחשף גם לטעם הטעים של הביצה.
עוד אוכל סיני מפורסם הוא ברוקולי בטעם זנגביל ושום, אשר מוגשים בדרך כלל בארוחת הבוקר.

קצת מידע על התרבות הסינית

לפני זמן מה, אוכל סיני נחשב לאוכל מערבי. עם זאת, עם ההתפתחות המתמשכת
של הציוויליזציה הסינית בחלקים שונים של העולם, מנות מסורתיות אלה מותאמות
בהדרגה על ידי המערב. למשל, עוף מוקפץ סויה נהנה מפופולריות עצומה במערב
וזו עדות לאופן שבו התרבות הסינית חודרת בהצלחה לחלקים אחרים של העולם.
רוב המנות המבוססות על פולי סויה בעולם מכילות כיום כמויות גדולות של פולי סויה.

מסעדות סיניות בכל רחבי העולם מגישות אוכל טעים נפלא במחירים נוחים מאוד.
ישנם סוגים רבים ושונים של אוכל סיני שתוכלו ליהנות ממנו ממסעדות אוכל סיניות. חוץ מזה, מסעדות סיניות ידועות גם במגוון רחב של מנות מיוחדות. חלק ממנות אלה עשויות לכלול כאלה